BEST BAKIR 50 WP KULLANILDIĞI BİTKİ VE ORGANİZMALAR
Bitki Adı | Zararlı | Dozu | PHI |
---|---|---|---|
Armut | Armut memeli pası (Gymnosporangium fuscum) | 400 g/100 L.su | 21 |
Armut | Karaleke (Venturia pyrina) | 400-800 g/100 L.su | 21 |
Aspir | Yaprak leke hastalığı (Alternaria carthami) | 300 g/100 L.su | 14 |
Bağ | Antraknoz (Elsinoe ampelina) | 300-500 g/100 L.su | 21 |
Bağ | Mildiyö (Plasmopara viticola) | 300-500 g/100 L.su | 21 |
Domates | Bakteriyel benek (Pseudomonas syringae pv. Tomato) | 300-400 g/100 L.su | 14 |
Domates | Bakteriyel leke (Xanthomonas campestris pv vesicatoria) | 300-400 g/100 L.su | 14 |
Domates | Erken yaprak yanıklığı (Alternaria solani) | 500 g/100 L.su | 14 |
Domates | Mildiyö (Phytophthora infestans) | 300 g/100 L.su | 14 |
Elma | Karaleke (Venturia ineaqualis) | 400-800 g/100 L.su | 21 |
Erik | Cep hastalığı (Taphrina puruni) | 800 g/100 L.su | 21 |
Fasulye | Adi yaprak ve hale yanıklığı (Xanthomonas campestris, Pseudomonas syringae) | 300 g/100 L.su | 14 |
Fasulye | Antraknoz (Colletotrichum lindemuthianum) | 500 g/100 L.su | 14 |
Hıyar | Köşeli yaprak lekesi (Pseudomonas syringae pv. Lachrymans) | 300 g/100 L.su | 14 |
Kayısı | Yaprak delen (Clasterosporium carpophilum) | 400 g/100 L.su Normal 800 g/100 L.su Dormant | 21 |
Patates | Erken yaprak yanıklığı (Alternaria solani) | 500 g/100 L.su | 14 |
Patates | Mildiyö (Phytophthora infestans) | 300 g/100 L.su | 14 |
Patlıcan | Erken yaprak yanıklığı (Alternaria solani) | 500 g/100 L.su | 14 |
Sebze Fideleri | Çökerten (Pythium spp., Rhizoctania spp., Alternaria spp., Fusarium spp., Sclerotinia spp. ) | 300-500 g/100 L.su | 14 |
Şeftali | Yaprak delen (Coryneum beijerinckii) | 1. ilaçlama800 g/100 L.su 2. ilaçlama 400 g/100 L.su | 21 |
Şerbetçiotu | Mildiyö (Pseudoperonospora humuli) | 500 g/100 L.su | 14 |
Turunçgil | Uç kurutan (Phoma tracheiphila) | 400 g/100 L.su | 21 |
Tütün | Çökerten (Pythium spp., Rhizoctania spp., Alternaria spp., Fusarium spp., Sclerotinia spp. ) | 400 g/100 L.su | 14 |
Zeytin | Halkalı leke (Cycloconium oleaginum) | 400 g/100 L.su | 21 |
Antep Fıstığı | Karazenk (Septoria pistacina) | 500 g/100 L.su | 21 |
Yer Fıstığı | Yaprak Lekesi (Cercospora arachidis) | 400 g/100 L su | 14 |
Şeftali | Yaprak kıvırcıklığı (Taphrina deformans) | 800 g/ 100 l. su | 21 |
COPPER OXYCHLORIDE:
Kontak ve koruyucu etkili bir fungisittir. Mantar sporları çimlenmeye başlamadan önce, ilaç yeşil aksam üzerinde olmalıdır.
Bakır iyonları büyüdükçe pasif fungal ve bakteriyel sporlar tarafından absorbe edilir. Bakır bir kez emilince , patojen organizmaların enzim sistemlerini bozar.