KALSİYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ
GARANTİ EDİLEN İÇERİKLER
W/W%
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO)
25
Özellikleri:
Kalsiyum, dokuların sertleşmesinde, tomurcuk ve kök uçlarının gelişmesinde, karbonhidrat taşınmasında görev yapan en önemli elementlerden biridir. Kalsiyumun en önemli fonksiyonlarından biri de meyve hücre duvarını sertleştirmesidir. Çiçeklenme sırasında bitki kalsiyum noksanlığı çekerse, daha az çiçek oluşturur, meyve, sebze kabuğu zayıflar ve bazı fizyolojik bozukluklara neden olur.Kalsiyum kireçli topraklarda bulunur, ancak genel olarak bitkiler bunu alamaz.Ayrıca bor noksanlığı gibi diğer faktörler de kalsiyum alınımını düşürürler. Bu nedenle kalsiyum, petal yaprakların düşmeye başladığı andan, meyvenin 1/3 büyüklüğe ulaştığı döneme kadar gerekli olan bir elementtir.
Bitkiler | Damlama-Sulama Uygulama | Yapraktan Uygulama |
---|---|---|
Meyve Ağaçları | 250 - 500 ml / da | 200 ml / 100 L su |
Turunçgil | 250 - 500 ml / da | 200 ml / 100 L su |
Sebzeler; Domates, Biber, Hıyar vb. | 250 - 500 ml / da | 100 ml / da |
Pamuk, Mısır, Soya, Y.Fıstığı vb. | 250 - 500 ml / da | 100 ml / da |
Patates, Ş.Pancarı, Soğan, Havuç | 250 - 500 ml / da | 100 ml / da |
Çilek, Kavun, Karpuz | 250 - 500 ml / da | 100 ml / da |
Bağ, Muz | 250 - 500 ml / da | 200 ml / 100 L su |
Süs Bitkileri | 250 - 500 ml / da | 100 ml / da |
Karışabilirlik:
Yağlar, Dinocap etkili maddeli ilaçlar ve alkali reaksiyonlu ürünlerle karıştırmayınız.