Bitki Adı |
Hastalık Adı |
Kullanma Dozu ve Dönemi |
Son İlaçlama İle Hasat Arasındaki Süre (Gün) |
Domates |
Kurşuni küf (Botrytis cinerea) |
100 ml/100 l su |
7 |
Biber (sera) |
Kurşuni küf (Botrytis cinerea) |
100 ml/100 l su |
1 |
Patlıcan (Sera) |
Kurşuni küf (Botrytis cinerea) |
100 ml/100 l su |
1 |
Bag* |
Kurşuni küf (Botrytis cinerea) |
100 ml/100 l su |
7 |
Çilek |
Kurşuni küf (Botrytis cinerea) |
100 ml/100 l su |
3 |
Domates - Biber: İlk hastalık belirtileri görülmeye başladığında ilaçlamaya başlanır ve hastalığın seyrine göre
10-14 ara ile devam edilir.
Bağ: Üzümler olgunlaşmaya başladığında doğruca salkımlara yönelik ilaçlama yapılır. Gerekirse 10'ar gün aralıklarla ilaçlamalara devam edilir.
Çilek: Çiçeklenme döneminde rahatlıkla kullanılabilir.
1. İlaçlama: Çiçeklerin % 10'u açtığında,
2. İlaçlama: Çiçeklerin % 50'si açtığında,
3. İlaçlama: Yeşil meyve döneminde yapılmalıdır.
Gerekli miktar ilaç bir miktar su içerisinde bulamaç haline getirilerek, yarıya kadar su doldurulmuş ilaçlama aleti deposuna aktarılır. Gerekli miktar su karıştırılarak ilave edilir. Hazırlanan bu karışım havanın serin ve sakin olduğu zamanlarda uygulanır.
WP formulasyonlar ile karıştırılabilir. Diğer formulasyonlarla bir ön deneme yapmak gereklidir. Yüksek derece- de asidik ve bazik formulasyonlarla karıştırılmaz
Bilinen bir antidotu yoktur. Semptomatik tedavi uygulayınız. Mide yıkanması normal olarak gerekli değildir. Eğer büyük miktarlarda (ağız dolusundan fazla) yutulmuşsa, aktif karbon ve sodyum sülfat verilmelidir.