Zararlı Organizma Adı | Hastalık Adı | Uygulama Dozu | Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre |
---|---|---|---|
Bağ* | Mildiyö (Plasmopara viticola) | 500 g/100 L su | 14 gün |
Bağ* | Ölü kol (Phomopsis viticola) | 3500 g/100 L su (kış uygulaması), 500 g/100 L su (yaz uygulaması) | 14 gün |
Domates | Mildiyö (Phytophthora infestans) | 400 g/da | 14 gün |
Elma | Karaleke (Venturia inaequalis) | 1500 g/100 L su | 14 gün |
Kayısı | Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Wilsonomyces carcophylus) | 1250 g/100 L su (Dormant dönem), 625 g/100 L su (Normal dönem) | 14 gün |
Şeftali | Yaprak kıvırcıklığı (Taphrina deformans) | 1500 g/100 L su | 14 gün |
Zeytin | Halkalı leke (Spilocaea oleagina) | 1.uygulama 1500 g/100 L su, 2.uygulama 1000 g/100 L su | 14 gün |
Bağ mildiyösü:
1.uygulama: Sürgün boyu 25-30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır.
2. ve diğer uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir.
Bağda ölükol:
1.uygulama sürgünler 2-3 cm olduğunda, 2.uygulama sürgünler 8-10 cm olduğunda, 3.uygulama sürgünler 25-30 cm'yi bulduğu devrede yapılmalıdır.
|
Elma karalekesi:
1.uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde ise 3-5 gün önce)
2.uygulama: Pembe rozet tomurcuğu döneminde (Çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde)
3.uygulama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce,
4.ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 15 gün arayla yapılmalıdır.
Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Çil) (Kayısı):
1.uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,
2.uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde),
Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3.ilaçlama yapılmalıdır.
Şeftali yaprak kıvırcıklığı: Tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılır.
Domates mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır.
Zeytinlerde halkalı leke:
Marmara Bölgesinde:
1.uygulama: Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce
2.uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce
Ege Bölgesinde:
1.uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce
2.uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce
Akdeniz Bölgesinde:
1.uygulama: Hasattan sonra
2.uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce
3.uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılmalıdır.
KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Divago® diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılmadan (insektisit, fungisit, bitki gelişim düzenleyicileri vs.) tek başına kullanılmalıdır.
*Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılan bağ alanlarında kullanılmaz.