Zararlı Organizma Adı | Hastalık Adı | Uygulama Dozu | Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre |
---|---|---|---|
Armut | Meyve tutumu az olan armut çeşitlerinde çiçeklerinin % 30'unun açtığı devrede verimi artırmak için kullanılır. Çiçeklenme zamanında meydana gelen don olaylarından sonra partenokarp meyve oluşumunu sağlamak için kullanılır. | (75-100 ml / 100 l), (25-100 ml / 100 l) | |
Biber | Verimi artırmak için çiçeklerin yarısı meyve tuttuğunda ve bundan 2-3 hafta sonra kullanılır. | 150 ml/100 l | |
Çilek | Fideliklerde anaç bitkinin verdiği genç sürgünlerin çoğalmasını temin için, anaç bitki 1-6 yapraklı iken mahsule yatmasını sağlamak için kullanılır. Meyveleri irileştirmek ve verimi artırmak için ise çiçeklenmeden 3-4 hafta önce kullanılır. | 75-125 ml/100 l | |
Enginar | Hasadı 1-2 ay öne almak, düzgün şekilli ve iri baş elde etmek amacı ile bitkilerin 4-5 yapraklı ve yaprak boylarının 20-30 cm olduğu devrede özellikle bitkilerin göbek kısmına uygulanır. | 125-150 ml/100 l | |
Greyfurt | Meyve kabuğunda çürüme, bozulma ve yumuşama olmadan hasadı geciktirmek amacı ile meyvelerde ilk renk değişiminin görüldüğü devrede kullanılır. | 50 ml/100 l | |
Kiraz, Vişne ve Şeftali | Hasadı geciktirmek, iri ve parlak taneler elde etmek amacı ile renk değişiminin başladığı devrede kullanılır. Ağustos ayının ilk haftasında yapılacak bir uygulama, bir sonraki yılın çiçek açımını 3-7 gün geciktirir ve şeftalilerin ilkbaharın geç donlarından zarar görmesini engeller. | 75 ml/100 l | |
Kurutmalık çekirdeksiz üzüm | Çiçek kapsüllerinin dökülmesinden 4-5 gün sonra verimi artırmak ve hasadı öne almak için kullanılır. | 50 ml/100 l | |
Limon | Meyvelerde ilk renk değişiminin görüldüğü devrede, meyvelerin ağaçta 2-3 ay kalmalarını sağlamak için kullanılır. | 50 ml/100 l | |
Mandarin | Satsuma ve Klemantin çeşitlerinde çiçek dökümünü azaltmak, meyve tutumunu artırmak ve verim artışı sağlamak amacı ile çiçeklerin % 75-80'inin açtığı devrede kullanılır. | 75 ml/100 l | |
Marul | Göbek bağlamayı teşvik etmek için hasattan 7-15 gün önce kullanılır. | 50-100 ml/100 l | |
Patates | Tohumluk patatesler dikilmeden önce TAK-GIBB® ile hazırlanan solüsyona daldırılır ve dikilir. Böylece hızlı ve düzenli çıkış sağlanır. | 25-50 ml/100 l | |
Portakal | Yafa portakallarında Haziran dökümünü önlemek için çiçek açımının tamamlanmasından 4-5 hafta sonra kullanılır. Washington Navel'de meyvelerin ağaçta kalma sürelerini uzatmak ve hasadı düzenlemek için meyvelerde renk değişiminin başladığı devrede kullanılır. | 100 ml/100 l | |
Sofralık çekirdeksiz üzüm | 1. uygulama: Çiçeklenmeden önce, somaklar henüz 4-8 cm boyda iken salkımların boyunu uzatmak için kullanılır, 2. uygulama: Tam çiçeklenme döneminde, yani çiçek taç yapraklarının (çiçek kapsülü) % 70-80'i döküldüğü devrede tane seyreltmek için kullanılır, 3. uygulama: Çiçeklenmeden sonra taneler 3 mm çap iriliğine ulaştığında tane irileştirmek için kullanılır. | 100 ml/100 l | |
Süs bitkileri | Türlere ve bitkilerin büyüme tiplerine göre değişmekle birlikte çiçekçilikte (Karanfil, gül, glayöl, lisianthus, krizantem) uzun sap ve iri çiçek elde etmek için kullanılır. | 200-750 ml/100 l |
KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Diğer ürünlerle karıştırılarak kullanılması tavsiye edilmez.