Bitki

Hastalık Zararlı Yabancı Ot Latince İsmi Dozu İlaçlama ve Hasat Arası Süre
Elma Karaleke Venturia inaequalis 75 gr/ 100 L. su 14 gün
Bağ Külleme Uncinula necator 75 gr/ 100 L. su 56 gün
Domates Kurşuni küf Botrytis cinerea 45 gr/ 100 L. su 1 gün
Turunçgil Kahverengi leke hastalığı Alternaria alternata f. sp. citri 75 gr/ 100 L. su 7 gün
Kayısı Monilya Monilia laxa 50 gr/ 100 L. su 28 gün
Kabakgiller (Hıyar) Külleme Erysiphe cichoracearum, Sphaerotheca fuliginea 45 gr/ 100 L. su 7gün
Karpuz Külleme Alternaria cucumerina 75 gr/ 100 L. su 7 gün

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:

Gerekli ilaç miktarı önce bir miktar su ile ayrı bir kapta karıştırılır. İlaçlama aleti yarısına kadar su ile doldurularak içine bu karışım dökülür ve kalan su miktarı ilave edilerek karıştırılır.

UYGULAMA ZAMANI: Kontakt etkili bir fungisit olduğu için ilk hastalık belirtileri görülünce ilaçlamaya başlanması ve iyi bir kaplama ilaçlama yapılması tavsiye edilir. Hastalık gelişme durumuna göre ilaçlamalara 10 gün süre ara ile devam edilmelidir.

Elmada karaleke: 1. ilaçlama çiçek gözleri kabardığı zaman (Dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce), 2. ilaçlama pembe çiçek tomurcuğu döneminde, 3. ilaçlama çiçek taç yapraklarının % 70-80'i dökülünce yapılır. Hastalık durumuna göre 10 gün aralıklarla ilaçlamalara devam edilmelidir.

Kabakgillerde (Hıyar)'da külleme: Hastalık belirtileri görülür görülmez ilaçlamaya başlanmalıdır.

Turunçgillerde Kahverengi leke hastalığı: İlk hastalık belirtileri görüldüğü zaman, sürgünlerin boyu 5–10 cm iken ilaçlamaya başlanmalıdır. Hastalık gelişme durumuna göre ilaçlamalar 10–14 gün aralıklarla tekrarlanır.

Kayısıda monilya: 1. ilaçlama çiçeklenme başlangıcında (çiçeklerin % 5-10'u açtığında), ikinci ilaçlama; tam çiçeklenmede (çiçeklerin % 90-100'ü açtığında) yapılmalıdır.

Bağda külleme: Birinci ilaçlama henüz sürgünler 25–30 cm uzunlukta olunca, ikinci ilaçlama; çiçek taç yaprakları döküldüğünde (korukların saçma tanesi iriliğini aldığı dönem) üçüncü ve diğer ilaçlamalar hastalığın gelişme durumuna göre 10 gün aralıklarla yapılmalıdır. Tanelere tatlı su yürüdüğünde ilaçlamalara son verilir.

Karpuzda erken yaprak yanıklığı: İlk hastalık belirtileri görüldüğünde, ilaçlamaya başlanmalıdır. Hastalık gelişme durumuna göre ilaçlamalar 10 gün aralıklarla tekrarlanır.

Domateste kurşuni küf: Çevrede hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde veya bitkiler çiçeklenme devresinde iken ilaçlamalara başlanır. Hastalık gelişme durumuna göre ilaçlamalara 10 gün ara ile devam edilir.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU :

Kuvvetli alkali özellikte olanlar hariç bütün insektisitler ve fungisitlerle karışabilir.