Bitki Hastalık Zararlı Yabancı Ot Latince İsmi Dozu İlaçlama ve Hasat Arası Süre
Bağ* Bağ Mildiyösü (Plasmopara viticola)

1. ilaçlama 400 ml/100 L su

2. ilaçlama 500 ml/100 L su

3. ilaçlama 600 ml/100 L su

21 gün
Elma Karaleke Hastalığı (Venturia inaequalis) 1000 ml/ 100 L su 14 gün
Şeftali Şeftali Yaprak Kıvırcıklığı (Taphrina deformans) 1000 ml/ 100 L su 14 gün
Zeytin Halkalı Leke Hastalığı (Cycloconium oleaginum) 1000 ml/100 L su
Kayısı Yaprak Delen (Çil) (Wilsonomyces carpophilus) 1. ilaçlama 1000 ml/100 L su (Dormant dönem) 2. ilaçlama 600 ml/100 L su (İlkbahar uygulaması) 3. ilaçlama 600 ml/100 L su (İlkbahar uygulaması) 14 gün

* Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılan alanlarda kullanılmaz.

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMA ŞEKLİ: İlaçlama aletinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Gerekli miktarda ilaç ayrı bir kapta az miktar su ile bulamaç haline getirilerek depoya konur. Aletin karıştırma aparatı çalıştırılarak kalan gerekli su miktarı depoya ilave edilir. İlaçlama esnasında bitkiler iyi bir şekilde yıkanmalı yaprakların alt yüzeylerinin ıslatılması sağlanmalıdır. İlaçlama rüzgarsız havada yapılmalıdır.

İLACIN KULLANIM ŞEKLİ:

Bağda mildiyöye karşı; bağda sürgünler 25-30 cm boyda iken ilaçlamaya başlanır. Ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlara göre ilaçlamalar 12 gün ara ile yapılır.

Elmada karalekeye karşı;

1.ilaçlama: Çiçek gözleri kabardığında,

2.ilaçlama: Pembe çiçek tomurcuğu döneminde; Çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde,

3.ilaçlama: Çiçek taç yaprakları % 70-80 döküldüğü dönemde,

4.ve diğer ilaçlamalar: Ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlara göre 14 gün ara ile yapılır.

Şeftali yaprak kıvırcıklığı hastalığına karşı; tomurcuklar kabarmaya başlayınca bir ilaçlama yapılır. Tomurcukların iyice ilaçlanmasına özen gösterilir.

Zeytinde Halkalı Leke Hastalığı: Ege Bölgesi: 1. İlaçlama ilkbaharda sürgünler görülmeden önce yapılır. 2. İlaçlama çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılır.

Marmara Bölgesinde: 1. İlaçlama sonbahar sürgünleri görülmeden önce yapılır. 2. İlaçlama çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılır.

Akdeniz Bölgesinde: 1. İlaçlama hasattan sonra yapılır. 2. İlaçlama ilkbahar sürgünleri görülmeden önce yapılır. 3. İlaçlama çiçek somakları belirginleştikten sonra çiçekler açmadan önce yapılır.

Kayısıda yaprak delen hastalığına karşı; 1. İlaçlama sonbaharda (Dormant dönem) yaprak dökümünden hemen sonra yapılır. 2. İlaçlama ilkbaharda (ilkbahar uygulaması) çiçek tomurcuklarının kabardığı dönemde, çiçekler açmadan önce yapılır. 3 ilaçlama meyvelerde çanak yaprağı ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken yapılır.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Diğer ilaçlar ile karıştırılmadan tek başına kullanılmalıdır.