Bitki Hastalık Zararlı Yabancı Ot Latince İsmi Dozu İlaçlama ve Hasat Arası Süre
Şeftali Külleme Sphaerotheca pannosa 40 ml / 100 L.su 7 gün
*Bağ Bağ Küllemesi Uncinula necator 40 ml / 100 L.su 7 gün
Kavun Külleme Erysiphe cichoracearum 40 ml / 100 L.su 7 gün
Gül Gül Küllemesi Sphaerotheca pannosa 160 ml / 100 L.su 7 gün
Çilek Çilek Küllemesi Sphaerotheca macularisis f. sp. fragariae 100 ml/da 3 gün

* Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılamaz.

KULLANIM ŞEKLİ: NİMLİNE ilacı sırt atomizörleri, sırt pompası veya traktöre monte edilebilen pülverizatörler ile uygulanabilir. İlaçlama yaparken iyi bir kaplama yapılmalı ve bitkilerin iyice ıslanmasına özen gösterilmelidir.

Şeftali Küllemesi'ne karşı ilk ilaçlama belirtiler görülünce yapılır. Diğer ilaçlama 8-12 gün ara ile hastalık baskı altına alıncaya kadar yapılır.

Bağ Küllemesi'ne karşı 1. ilaçlama sürgünler 25-30 cm uzunlukta iken, 2. ilaçlama korukların saçma tanesi iriliğini aldığı dönem, 3. ve diğer ilaçlamalar hastalığın gelişme durumlarına göre yapılır. Tanelere alaca düşünce ilaçlamaya son verilir.

Kavunda Külleme'ye karşı ilaçlamalara ilk hastalık belirtileri görülünce başlanır.15 gün ara ile 2-5 ilaçlama yapılır.

Gülde Külleme'ye karşı ilaçlama yaprak ve tomurcuk oluşumu başladığında ve ilk hastalık belirtileri görülünce yapılmalıdır.

Çilek Külleme hastalığına karşı; 1. ilaçlama hastalık belirtileri görülmeye başladığında, 2. ve diğer ilaçlamalar 10-14 gün ara ile enfeksiyon koşulları sona erinceye kadar ilaçlamalara devam edilir.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Alkali ilaçlar hariç bilinen birçok ilaçla karışabilir. Ancak çiftçiye kendi imkan ve sorumluluğunda bir ön karışım denemesi önerilir.