Bitki Hastalık Zararlı Yabancı Ot Latince İsmi Dozu İlaçlama ve Hasat Arası Süre
Buğday Sürme Tilletia spp 150 g/100 kg. tohum 0 gün
Açık Rastık Ustilago nuda f. sp tritici 150 g/100 kg. tohum 0 gün
Arpa Kapalı rastık Ustilago hordei 150 g/100 kg. tohum 0 gün
Açık Rastık Ustilago nuda f. sp hordei 150 g/100 kg. tohum 0 gün
Yaprak Çizgi Hastalığı Pyrenophora drechglera 150 g/100 kg. tohum 0 gün

ÜRÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI: Homojen bir ilaçlama sağlamak için tohumlar ilaçla iyice karıştırılmalıdır. Bu işlem ilaçlama bidonlarına yapılabileceği gibi, selektörlerde de yapılabilir.

Selektör ve ilaçlama bidonu bulunmayan yerlerde tohumluk düzgün ve temiz bir yere yığılarak üzerine gerekli miktar ilaç dökülür. Tohumluk 8-10 kez bir taraftan diğer tarafa tozutmadan homojen bir karışım elde edilmeye çalışılarak ilaçlama yapılır.

KULLANMA ŞEKLİ:

Buğdayda Sürme ve Açık Rastık, Arpada Açık Rastık: Tohum ilaçlamasıdır. Bunun için, bulaşık tohum ve ilaç konulan cam kavanozlar çalkalama aletinde 15 dakika, çalkalama aleti yoksa el ile 5 dakika çalkalanarak ilaçlama yapılır. Her ilaç için ayrı bir ilaçlama kabı kullanılmalı veya kaplar bir ilaçtan diğerine geçerken iyice temizlenmelidir.

Arpada Kapalı Rastık: Tohum ilaçlamasıdır. Bunun için, ekimden en az bir gün önce denemede kullanılacak arpa tohumları en az 100' er gram tartılarak ayrı ayrı kavanozlara doldurulur. İçine tohum ve ilaç konulan kavanozlar özel çalkalama aletinde 15 dakika, çalkalama aleti yoksa el ile kavanoz 5 dakika çalkalanarak ilaçlama yapılır. İlaçlanan tohumların ekimi yapılırken, bir ilaçtan diğerine geçmeden önce eller iyice yıkanıp kurulanmalıdır.

Arpada Yaprak Çizgi Hastalığı: Tohum ilaçlamasıdır. İlaçlama ekimden önce tohum ilaçlaması olarak bir defa yapılır.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Tohumla geçen hastalıkların kontrolü için diğer bir ilaçla karıştırılmasına gerek yoktur.