KULLANILDIĞI KÜLTÜR BİTKİSİ VE KULLANMA AMAÇLARI

Kültür Bitkisi

Kullanma Amacı ve Dönemi

Kullanım Dozu

Çekirdeksiz Üzümlerde

1-Sofralıklarda: Salkım ve daneleri irileştirmek için kullanılır.

1.Uygulama: Çiçek kapsüllerinin % 70 döküldüğü devrede

2.Uygulama: İlk uygulamadan 10-12 gün sonra danelerin 3 mm çapında, saçma iriliğine ulaştığı devrede yapılır.

64 g/ 100 L su

2-Kurutmalıklarda:Çiçek kapsüllerinin dökülmesinden birkaç gün sonra kullanılır.

16 g/100 L su

Turunçgillerde

1-a)Mandarinlerde: Özellikle satsuma ve klemantin türü mandarinlerde çiçeklerin % 75-80 açtığı devrede döllenmeyi teşvik için uygulanır.

48 g/100 L su

b)Portakallarda: Valensiye portakalları hariç diğer çeşitlerde çiçek açımının tamamlanmasından 4-5 hafta sonra

64 g/100 L su

HASADIN GECİKTİRİLMESİ İÇİN

Washington Portakallarda

Meyvelerde ilk renk değişimi görüldüğünde uygulanır.

32 g/100 L su

Yataklı imonlarda

Meyvelerde yeşilden sarıya ilk renk dönüşümü görüldüğünde uygulanır. Böylece meyveler 2-3 ay süreyle ağaç üzerinde kalabilir.

32 g/100 L su

Greyfurtlarda

İlk renk dönüşümü görüldüğünde uygulanır. Böylece meyveler 2-3 ay süreyle ağaç üzerinde kalabilir.

48 g/100 L su

Armut

Döllenmesi zayıf, meyve tutumunun az olduğu armut çeşitlerinde çiçeklerin % 30'u açtığı devrede verim artışını sağlamak için ve çiçeklenme döneminde meydana gelebilecek don zararından korunmak için donlardan en geç 2 gün sonra kullanılır.

48-80 g/100 L su

Şeftali

Ağustos ayının ilk haftasında özellikle Dixired ve Hale çeşitlerinde, hazırlanan solüsyon püskürtülürse ağaçlar geç donlardan korunmuş olur ve seyreltme işi kendiliğinden hallolur.

32-48 g/100 L su

Çilek

Mahsule yatmayı sağlamak ve meyveleri irileştirmek amacıyla çiçeklenmeden 3-4 hafta önce uygulama yapılmalıdır.

48-80 g/100 L su

Enginar

Turfanda enginar yetiştirmek, düzgün şekilli ve iri mahsul elde etmek için yaprak boyları 25-30 cm olduğu devrede tüm bitkiye özellikle bitkilerin göbek kısmına püskürtülür.

80-160 g/ 100 L su

Kiraz

Dayanıklı, düzgün ve iri meyve için meyvelerde renk değişiminin başladığı devrede kullanılır.

48-80 g/100 L su

Patates

Tohumluk olarak kullanılacak patatesler hazırlanan solüsyona dikimden önce bandırılarak dikilir. Çimlenme hızlanır. Çıkış düzgün olur.

16 g/100 L su

GOLD GİBB SP yukarıda verilen ürünler dışında; süs bitkileri, sivribiber, karpuz, kavun, maydanoz, salatalık, kabak, muz, patlıcan, domates, bezelye, fasulye gibi birçok üründe kullanılabilir.

GOLD GİBB SP uygulamasında YAYICI YAPIŞTIRICI kullanılması özellikle tavsiye edilir.

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLAMA ŞEKLİ:

Önerilen dozda GOLD GİBB SP bir miktar suyla çözüldükten sonra yarıya kadar su ile doldurulmuş ilaçlama tankına alınır ve tank suyla doldurulur. Üzerine gerekli miktarda yayıcı yapıştırıcı ilave edilir. Hazırlanan ilaçlı su bekletilmeden kullanılmalıdır.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Alkali özellikteki ilaçlar ve klor içeren solüsyonlar hariç diğer fungisit, insektisit ve yaprak gübreleriyle karıştırılarak kullanılabilir.İlaçlama için büyük miktarda karışım yapmadan önce ön karışım denemelerinin yapılması tavsiye edilir.