KULLANILDIĞI BİTKİ VE KONTROL ETTİĞİ YABANCI OTLAR

Bitki Adı

Yabancı Otlar

Kullanma Dozu

İlaçlama Zamanı

Buğday

Kısır yabani yulaf

(Avena sterilis)

Kuş otu

(Phalaris brachystachs)

Tilki kuyruğu

(Alopecurus myosuroides)

İtalyan çimi

(Lolium multiforum)

40 ml/da +

100 ml Yayıcı-Yapıştırıcı *

Buğdayın kardeşlenme döneminde ve yabancı otların aktif büyümelerinin hızlı olduğu genç dönemlerinde (Kardeşlenme dönemi)

(*)Yeterli etkinin sağlanabilmesi için mutlaka ORBİT OD 120 ile birlikte Yayıcı-Yapıştırıcı kullanılmalıdır.

ORBİT OD 120 sistemik bir ilaç olup, yabancı otların yaprakları ve kısmen kökleri vasıtasıyla bünyeye alınır ve otların tüm bölgelerine taşınır. Köklerin topraktan su ve besin maddesi alımı durur. Böylece buğday bitkisi ile rekabeti çok kısa sürede bitmiş olur. Yabancı otlar başlangıçta renk değişimine uğrayıp deforme olurlar ve sonunda kuruyarak ölürler. Ölümler türlere ve büyüme şartlarına bağlı olarak 2-4 hafta içerisinde olur.

KULLANIM ŞEKLİ: İyi bir etki, iyi bir kaplama ilaçlama ile elde edilir. Tarla ilaçlamasına uygun bir pulverizatör ile atılabilir. Kullanılan su miktarı dekara 20-40 litredir. İlaçlamalarda mümkünse yelpaze meme kullanılmalı ve basınç 3 atm olmalıdır.

Münavebe Ürünlerinde Dikkat Edilecek Hususlar:

Bir yıl sonra ekilecek olan bitkiler için herhangi bir sınırlama yoktur. İkinci ürün olarak derin sürülmek kaydıyla mısır ve pamuk ekilebilir, diğer ürünler için mutlaka firmaya danışınız.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: ORBİT OD 120; organik fosforlu ilaçlar, sıvı yaprak gübreleri ve PURTİMA SÜPER ile karıştırılmaz. BUTEX MC ile karışabilir. Ancak BUTEX MC ile karışımı, buğday tarlalarının marul ve benzeri hassas sebze alanları, meyve ve narenciye bahçeleri ile iç içe olduğu yerlerde kullanılmamalıdır