Bitki Hastalık Zararlı Yabancı Ot Latince İsmi Dozu İlaçlama ve Hasat Arası Süre
Biber Yaprak Kurdu Spodoptera littoralis 35 ml/da 3 gün
Armut Armut Psillidi Cacopysilla pyri 50 ml/100 L. su 14 gün
Pamuk Yaprak Kurdu Spodoptera littoralis 35 ml./ da 14 gün
Antep Fıstığı Yaprak Psillası Agonoscena Pistaciae 100 ml/100 L. su 14 gün
Mısır Çizgili Yaprak Kurdu Spodoptera Exigua 40 ml/da 14 gün

ETKİ ŞEKLİ: Temas ve mide yoluyla etkili, böcek büyümesini ve gelişimini önleyici bir insektisittir. Larvalarda ve nimflerde kitin oluşumunu engelleyerek gömlek değişimi sırasında ölümlerine neden olur. İlaçlamadan sonra böceklerde beslenme azalır. Etki şeklinin özelliği nedeniyle larva öldürücü etkisi birkaç gün sonra görülür. İlacın etkisinde kalan erginlerin koyduğu yumurtaların büyük bir kısmı açılmaz.

İLACIN HAZIRLANMASI: Kullanmadan önce ilaç şişesi iyice çalkalanır. İlaçlama aletinin deposu yarıya kadar suyla doldurulur. Gerekli miktarda ilaç başka bir kapta bir miktar suyla iyice karıştırılarak aletin deposuna aktarılır. Aletin karıştırma düzeni devamlı çalıştırılarak depo doluncaya kadar su ilave edilir.

KULLANIM ŞEKLİ:

Pamuk, biber, mısır: Yumurta paketleri görülünce ilaçlama yapılır.

Armut: İlk ilaçlama, yeni yumurta ve genç nimflerin görüldüğü erken dönemde yapılmalıdır. Yoğunluk fazlaysa 10-12 gün sonra veya 2. döl yumurta açılışları dikkate alınarak en geç 3 hafta içerisinde ilaçlama yapılmalıdır.

Antep Fıstığı: Mayıs ayının ortalarından itibaren kontroller yapılır ve ilk nimfler görüldüğünde ilaçlamaya başlanır ve 20 gün sonra tekrarlanır.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Dithianon, Alphacypermethrin, Febutatin oxide, Tebufenpyrad terkipli ilaçlarla karıştırılarak kullanılabilir. Diğer ilaçlarla karıştırılmak isteniyorsa bir ön karışım testi yapılmalıdır.