Meyve ve yumru kalitesini arttırmak ve depolama sırasında oluşabilecek fiziksel bozuklukları azaltmak için üretilmiş içersinde fosfor, kalsiyum ve azot içeren bir üründür.
Mikro Element | % w/w | % w/v |
---|---|---|
Toplam azot (N) | 3 | 3,9 |
Nitrat azotu | 1 | 1,3 |
Amonyum azotu (NH4-N) | 2 | 2,6 |
Suda çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) | 23,6 | 31 |
Suda çözünür kalsiyum oksit (CaO) | 4,3 | 5,6 |
İçerik Tavsiye Edilen Doz
Bitki | cc/100L Suya | Uygulama Zamanı ve Sayısı |
---|---|---|
Yumuşak Çekirdekliler (Elma,Armut,Ayva vb.) |
200 | Çiçek öncesi, küçük meyve dönemi ve renk için hasattan 2-3 hafta öncesi uygulama önerilir. |
Karnabahar, Lahana, Brokoli, Brüksel Lahana |
300 | Gövde gelişmesi/baş teşekkülü döneminde başlayarak 7-14 gün arayla 2-3 uygulama yapılmalıdır. |
Patates,Pancar,Havuç | 300 | Bitki 15 cm boya ulaştığında 7-10 gün arayla 2-3 uygulama yapılmalıdır. |
Hububat | 300 | Kardeşlenme döneminde uygulama yapılmalıdır. Gerektiğinde 10-14 gün arayla tekrarlayınız. |
Sert Çekirdekliler (Kiraz,Erik,Kayısı) |
200 | Çiçek dökümünden başlayarak 7-14 gün arayla 2-3 uygulama yapılmalıdır. |
Hıyar, Kabak, Kavun, Karpuz |
250 | Dikimden 10-14 gün sonra başlayarak 7-10 gün arayla 2-3 uygulama yapılmalıdır. |
Soğan, Sarımsak, Pırasa |
300 | Dikimden iki hafta sonra uygulama yapılmalıdır. Gerektiğinde 10-14 gün arayla tekrarlayınız. |
Mısır, Ayçiçeği | 300 | 4-8 yaprak döneminde uygulama yapılmalıdır. |
Fasulye | 200 | Çiçeklenme öncesi uygulama yapılmalıdır. |
Çilek, Ahududu | 250 | Çiçeklenme başlangıcı, tam çiçeklenme ve meyve gelişimi dönemlerinde 3 uygulama yapılmalıdır. |
Üzüm | 250 | Meyve tutumu döneminde uygulama yapılmalıdır ve 10-14 gün arayla 2-3 kez tekrarlanmalıdır. |
Narenciye | 300 | Çiçeklenme öncesi, çiçeklenme sonrası ve hasat sonrası uygulama yapılır. |