NPK GÜBRESİ HARMANLANMIŞ

Garanti Edilen İçerik (w/w)

Toplam Azot (N) %12

Amonyum Azotu (NH4-N)

%1
Üre Azotu (NH2-N) %11
Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) %35
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) %5
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) %4
Suda Çözünür Bor (B) %0,02
Suda Çözünür Çinko (Zn) EDTA Şelatlı %0,1
EDTA Şelatının Stabil Olduğu PH Aralığı
(Zn için)
3-8

KULLANIM ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI ve MİKTARI

ÜRÜN

UYGULAMA ZAMANI

YAPRAKTAN UYGULAMA MİKTARI

MEYVELER: Narenciye, Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt, Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz

Sürgün faaliyeti ile başlayıp 2 hafta ara ile 2–3 uygulama

100 Litre Suya 150-200 gr

Bağ

Meyve tutumundan önce birinci ve bundan 15 gün sonra ikinci uygulama yapılır

100 Litre Suya 150-200 gr

Çilek

Fide dikiminden itibaren 15–20 gün aralıklarla 2–3 uygulama yapılır

100 Litre Suya 150-200 gr

Muz

Çiçeklenme döneminde başlanır. 7–10 gün ara ile 2–3 uygulama yapılır

100 Litre Suya 150-200 gr

SEBZELER: Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Kavun, Karpuz, Kabak, Fasulye, Bezelye

Gelişme devresinde bitkilerin büyümesini teşvik amacıyla başlanır. Çiçeklenme döneminden itibaren 10–15 gün ara ile 3–4 uygulama yapılır

100 Litre Suya 150-200 gr

Marul, Ispanak, Lahana, Maydanoz, Karnabahar

Gelişmenin erken devrelerinden başlanır. İleri dönemde 15 gün ara ile devam edilir.

100 Litre Suya 150-200 gr

Havuç, Soğan, Sarımsak

Gelişmenin erken devrelerinde 15 gün arayla 2–3 uygulama yapılır

100 Litre Suya 150-200 gr

Fındık

Bahar döneminde başlayarak bir sezonda 2–3 uygulama yapılır

100 Litre Suya 150-200 gr

Zeytin

Yetişme süresi boyunca 3–4 uygulama yapılır

100 Litre Suya 150-200 gr

Damlama sulama ile sulanan tüm bitkilerde 700-1.000 gr/da/gün dozunda uygulama yapılır. Bu dozlar tavsiye niteliğindedir. Dozlar analiz sonuçları ve bitki gelişim dönemine göre değişiklik gösterebilir.