POTASYUM ÇÖZELTİSİ

Garanti Edilen İçerik (w/w)

Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) %30

KULLANIM ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI ve MİKTARI

BİTKİLER

UYGULAMA DOZU (Yapraktan)

UYGULAMA ŞEKLİ VE ZAMANLARI

Tarla Bitkileri Hububat, Mısır, Soya, Pamuk, Tütün, Ayçiçeği, Yer Fıstığı, Çeltik, Yem Bitkileri, vs

Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da

Bitkiler 7-12 yapraklı olduktan sonra uygulanır. 10-14 gün ara ile tekrarlanır.

Sebzeler Domates, biber, patlıcan, salatalık, fasulye, bezelye, kavun, karpuz, kabak, marul, çilek, karnabahar, ıspanak v.s.

Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da

İlk meyve tutumuyla birlikte başlanır. 10-14 gün ara ile tekrarlanır.

Narenciye v.s

Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da

Meyve oluşumundan itibaren 10-14 gün ara ile tekrarlanır

Soğan, Sarımsak, Havuç, Kereviz, Patates, Şeker Pancarı

Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da

Yumrular kabarmaya başlayınca (1 cm çapa ulaşınca), yeşil aksama püskürtülür. 10-14 gün ara ile tekrarlanır.

Zeytin, Fındık, Muz, Kivi v.s

Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da

İlkbaharda uyanma ile birlikte uygulanır ve 3-4 hafta sonra tekrarlanır

Bağ

Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da

Meyve tutumunda, meyveler bezelye büyüklüğünde iken ve renklenme başlangıcında olmak üzere uygulanır.

Elma, Armut, Ayva, Ceviz, vs

Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da

Meyve oluşumundan itibaren 10-14 gün ara ile tekrarlanır

Kayısı, Erik, Şeftali, Kiraz, Vişne, Badem vs

Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da

Çekirdekleri sertleşmeye başlamasından itibaren uygulanır.