Kategori : BİTKİ KORUMA
Tür : FUNGİSİT
SUMITOP WP adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup B1, 1 olarak sınıflandırılmış bir Fungisittir.
Etkin madde: %70 Thiophanate Methyl
Avantajları
Pratik İpuçları
Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için bitki koruma ürününün aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulanmanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.
Elma karaleke: Çiçek gözleri kabardığında 1.,pembe çiçek tomurcuğu döneminde 2.,çiçek taç yapraklarının %70-80'i dökülünce 3. ilaçlama yapılır. Hastalık koşulları devam ediyorsa 14 gün ara ile ilaçlamalara devam edilir.
Armutta karaleke: Çiçek gözleri kabardığında 1.,beyaz rozet döneminde 2., çiçek taç yapraklarının %70-80'i dökülünce 3. ilaçlama yapılır. Hastalık koşulları devam ediyorsa 14 gün ara ile ilaçlamalara devam edilir.
Kabakgillerde külleme: İlk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Hastalığın şiddeti, iklim koşulları uygunsa 14 gün ara ile ilaçlamalara devam edilir.
Şeftali, kayısı, kiraz ve vişnede monilya: Çiçeklenme başlangıcında 1. ilaçlama, tam çiçeklenmede 2. ilaçlama yapılır.
Ayvada monilya: Çiçeklerin %5'i açtığında 1., %50'si açtığında 2., tam çiçeklenme döneminde 3. ilaçlama yapılmalıdır.
Bağda külleme: Sürgünler 25-30 cm uzunluğa ulaştığında 1.,çiçek taç yaprakları döküldüğünde 2. ilaçlama yapılır. 14 gün ara ile tanelere ben düşme dönemine kadar ilaçlamalara devam edilir.
Turunçgillerde meyve enfeksiyonlarına karşı sonbaharda ilk yağmurdan sonra 1. ilaçlama, havaların yağışlı gitmesi durumunda 15 gün sonra 2. ilaçlama yapılmalıdır.
Biberde (sera) ve domateste toprak kökenli patojenler: Bitkiler seraya şaşırtıldıktan sonra, 14 gün ara ile en az 2 kez, kök bölgesine 500 g/da dozunda toprak ilaçlaması yapılır.