Kategori : BİTKİ KORUMA

Tür : İNSEKTİSİT

Translaminar, ani ve uzun süre etkili yeni nesil bir insektisittir.

Etkin madde: 222 g/L Flubendiamide içerir.

Grub 28

SC: (süspansiyon konsantre)

  • Domates güvesi (Tuta absoluta) dahil birçok Lepidoptera türlerinde oldukça etkilidir.
  • Zararlının tüm larva dönemlerine karşı etkin olması nedeniyle mükemmel bir etkinlik ve uzun süreli koruma sağlar.
  • Sindirim ve kontakt olmak üzere çift etki mekanizmasına sahiptir.
  • İlaçlamadan çok kısa bir süre sonra zararlının beslenmesi kesilir ve hızlı birşekilde ölümler başlar, bitkilerde minimum zarar oluşur.
  • Yeni etki mekanizması sayesinde zararlı direnç yönetimine uygun yeni bir alternatiftir. Diğer Lepidoptera kontrolü yapan insektisitlerle çapraz dayanıklılığı söz konusu değildir.
  • Uzun süre kalıcı etkiye sahiptir.

Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için bitki koruma ürününün aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulanmanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

Kullanım Şekli

İlacın uygulamaya hazırlanması:

Kullanmadan önce şişe iyice çalkalanmalıdır.Gerekli ilaç miktarı önce bir miktar su ile ayrı bir kapta karıştırılır. İlaçlama aleti yarısına kadar su ile doldurularak içine bu karışım dökülür ve kalan su miktarı ilave edilerek karıştırılır. İlacın sistemik etkisi düşük oldığundan iyi bir kaplama ilaçlama yapılmasına özen gösteriniz.

- İlaçlamalar sabah çiğ kalktıktan sonra ve günün serin saatlerinde yapılmalıdır.

-Zararlıya temasını sağlayabilmek için yaprakların alt yüzeyleride dahil olmak üzere ilacın iyi bir kaplama yapacak şekilde püskürtülmesi şarttır.

Pamukta yeşilkurt: Taraklanma dönemindeyken kontrollere başlanır. 50 dekarlık bir alan 1 birim kabul edilir ve 3 bölüme ayrılır. Her bölümde 3 metrelik bitki sırasında tüm bitkiler kontrol edilerek yumurta ve larva sayımı yapılır. 2 larva/3 metre olduğunda ilaçlamaya karar verilir.

Bağda Salkım güvesi: Salkım güvesi ilaçlama zamanları Tahmin Uyarı sistemine göre belirlenir. Larvisit uygulaması için tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı tepe noktasına ulaşıp düşmeye başlamalı, etkili sıcaklık toplamı 1. dölde 120 g.d., alacakaranlık sıcaklıkları üst üste 2 gün 15ºC ve üzerinde olmalı, bu durum ilerleyen günlerde de devam etmelidir. Etkili sıcaklık toplamı 2. dölde 520 g.d., 3. dölde 1047 g.d.ye ulaşmalı, asma fenolojisi 1. dölde çiçek tomurcuğu, 2. dölde koruk, 3. dölde tatlanma başlangıcı döneminde olmalıdır. İlk larva çıkışı görüldüğünde ilaçlamaya karar verilir. Her dölde 1 ilaçlama yapılır.

Domateste (sera) Domates güvesi: Üretim alanının büyüklüğüne göre en az 100 bitki kontrol edilerek bitkinin çiçek, yaprak ve sürgünlerinde yumurta ve larva aranır. 100 bitkiden 3'ü larva ve yumurta ile bulaşık ise ilaçlama yapılır.

Hıyarda Pamuk yaprakkurdu: Köşegenler doğrultusunda rastgele seçilen 100 bitkide 1-2 yeni açılmış yumurta paketi veya 4-5 larva görüldüğünde mücedeleye başlanır. Sörvey aynı tarlada 10-12 gün aralıklarla tekrarlanır. Eşiğin üzerindeyse ilaçlamalar tekrarlanır. İlaçlamalar larvalar dağılmadan yapılırsa daha başarılı olur.

Biberde yeşilkurt: Köşegenler doğrultusunda rastgele seçilen 100 bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde yumurta ve larva aranır. 100 bitkiden 5'i bulaşıksa derhal mücedeleye başlanır.