Kategori : BİTKİ BESLEME
Tür : KİMYEVİ BİTKİ BESLEME
POTASTUZU
EC FERTILIZER
Garanti Edilen İçerik: w/w
Suda Çözünür Potasyum oksit (K2O): % 42
KLOR İÇERİĞİ: %0,64
AVANTAJLARI:
ÜRÜN ADI |
BİTKİ ADI |
UYGULAMA ŞEKLİ |
DOZU |
UYGULAMA ZAMANI |
Alexin K |
Domates,biber,patlıcan,hıyar,kabak,kavun,karpuz |
Yaprak uygulaması |
150-250 g/100 l su |
Çiçeklenmeden hasat ortası/sonuna kadar 15 gün aralıklarla |
Damla sulama uygulaması |
250-500 g/da |
Şaşırtmadan bir hafta sonra ilk uygulama olmak üzere hasada kadar 15-21 gün aralıklarla |
||
Narenciye (Limon,Portakal,Mandalina,Greyfurt) |
Yaprak uygulaması |
250 g/100 l su |
Normal vejetasyon sürecinde üç(3) kez |
|
Damla sulama uygulaması |
500-700 g/da |
İlkbahar ve sonbaharda olmak üzere 2 uygulama |
||
Şeftali, Kiraz, Vişne,Kayısı,Erik,Nektarin,Badem |
Yaprak uygulaması |
250 g/100 l su |
Normal vejetasyon sürecinde üç(3) kez |
|
Damla sulama uygulaması |
500-700 g/da |
İlkbahar ve sonbaharda olmak üzere 2 uygulama |
||
Elma, armut,ayva,incir,nar,kivi |
Yaprak uygulaması |
250 g/100 l su |
Normal vejetasyon sürecinde üç(3) kez |
|
Damla sulama uygulaması |
500-700 g/da |
İlkbahar ve sonbaharda olmak üzere 2 uygulama |
||
Bağ |
Yaprak uygulaması |
150-250 g/100 l su |
Çiçeklenme döneminden olgunlaşma dönemine kadar 15 günde 1 uygulama |
|
Çilek |
Yaprak uygulaması |
250 g/100 l su |
Çiçeklenme başlangıcından hasat sonuna kadar 3-4 uygulama |
|
Damla sulama uygulaması |
250-500 g/da |
Sezonda 2-3 uygulama |
||
Marul, Karnabahar, Brokoli, enginar, Kereviz, Maydonoz, Ispanak, Tere, roka |
Yaprak uygulaması |
250 g/da |
1. uygulama şaşırtmadan 7-10 gün sonra, |
|
Damla sulama uygulaması |
250-500 g/da |
1. uygulama şaşırtmadan 7-10 gün sonra, |
||
Zeytin |
Yaprak uygulaması |
150-250 g/da |
İlkbahar döneminde ayda 1 olmak üzere 2-3 uygulama |
|
Fındık,Ceviz, kestane, antep fıstığı |
Yaprak uygulaması |
150-250 g/100 l su |
İlkbahar ve hasat sonrası yaprak dökümü öncesi olmak üzere 2 uygulama |
|
Pamuk |
Yaprak uygulaması |
150-250 g/da |
İlk çıkıştan hasada kadarki tüm gelişme dönemi boyunca 2-3 uygulama |
|
Fasulye, Soya fasulyesi, Nohut, Bezelye, Mercimek |
Yaprak uygulaması |
150-250 g/da |
1. uygulama: 3 gerçek yapraklı dönemde, |
|
Patates, Şeker pancarı, Havuç, Yer fıstığı |
Yaprak uygulaması |
150-250 g/da |
Tam çıkıştan hasada kadar 2-3 uygulama |
|
Kesme çiçekçilik |
Yaprak uygulaması |
150-250 g/100 l su |
Vejetatif gelişme döneminden itibaren 10-15 gün aralıklarla 2-3 uygulama |
|
Damla sulama uygulaması |
250-500 g/da |
|||
Soğan, Sarımsak, Pırasa |
Yaprak uygulaması |
150-250 g/da |
1. uygulama: 3 gerçek yaprak döneminde, |
|
Muz |
Damla sulama uygulaması |
600 g/da |
İlkbahar başlangıcı ile ayda bir olmak üzere toplam 3-4 uygulama |
|
Tütün |
Yaprak uygulaması |
200-250 g/da |
Şaşırtmadan sonra 10-15 gün aralıklarla 2-3 uygulama |
|
Hububat (Buğday, Arpa, Darı, Mısır, Çeltik, Çavdar, Yulaf) |
Yaprak uygulaması |
200-300 g/da |
Çiçeklenme dönemi sonuna kadar 1 uygulama |
ASLA UYGUN DOZ MİKTARLARINI AŞMAYINIZ. SADECE GEREKLİ YERLERDE KULLANINIZ
DİKKAT:
ÇOCUKLARDAN UZAK TUTUNUZ
Eldiven ve uygun giysiler kullanın.
Çocukların ulaşamayacakları yerlerde saklayın.
Gıda ve içecek maddelerinden ve hayvan yemlerinden uzakta depolayın.
Ciltle,özellikle de gözlerle temasından kaının.
Gözlerle temas halinde, hemen bol miktarda suyla yıkayın ve tıbbi yardım sağlayın.
Toprak ve/veya yaprak analizi yaptırarak gübre kullanılması tavsiye edilir.