Kategori : BİTKİ BESLEME
Tür : KİMYEVİ BİTKİ BESLEME
Azotlu Gübre Çözeltisi
GARANTİ EDİLEN İÇERİK |
W/W |
Toplam Azot (N) | %18,4 |
Amonyak Azotu (N) | %3,9 |
Nitrat Azotu (N) | %3,9 |
Üre Azotu (N) | %10,6 |
AVANTAJLARI:
UYGULAMA DOZLARI VE ZAMANLARI (YAPRAKTAN UYGULAMA)
Kanola: 4-8 yapraklı dönemde ve sapa kalkma dönemi başlangıcında 1.0 – 2.0 l/da dozunda uygulayın. Gerekirse 10 – 14 gün sonra uygulamayı tekrarlayın. Su oranı: 20 l/da
Çeltik: 2-3 yapraklı dönemde ve/veya bayrak yaprak çıkışında 1.0 – 2.5 l/da dozunda uygulayın. Su oranı: 10 – 20 l/da.
Ayçiçeği: 4-6 yapraklı dönemde 1.0 – 1.5 l/da dozunda uygulayın, gerekirse 10-14 gün sonra uygulamayı tekrarlayın. Su oranı: 10-20 l/da.
Armut, elma, çilek (açık alanda yetiştirilen): Tomurcukların patlamasıyla çiçeklenmenin başlangıcı arasındaki dönemde ve/veya taç yaprak dökümünden itibaren 0.5 ile 1.0 l/da dozunda uygulanmalı ve eğer gerekliyse uygulamalar 10 ile 14 günlük aralıklarla tekrar edilmeli. Su oranı: 50 l/da
Bezelye, Fasulye, Nohut: Çiçeklenme dönemi öncesi 1.0 ila 1.5 l/da dozunda uygulanmalı. Eğer gerekliyse kapsül oluşumunda uygulamayı tekrarlayın. Su oranı: 10-20l/da.
Domates, Kırmızıbiber, Patlıcan (Açık Alanda Yetiştirilen) : Doz 1.0 ile 1.5 l/da. Meyve tutumunda uygulanmalı. Gerekli oldukça 10 ile 14 günlük aralıklarla uygulamalar tekrarlanmalı. Su oranı: 50 l/da minimum.
Fidan/kesme çiçek: 0.5 ile 1.0 l/da dozunda, yeterli yaprak yüzeyi oluşur oluşmaz uygulayın. Gerekirse 10-14 gün aralıklarla yılda maksimum 2 kez daha uygulamayı tekrarlayın. Çiçeklenme dönemindeki uygulamalardan kaçının. Su oranı: 10-20 l/da
Fındık, Ceviz vb.(Yaprağını Döken Bitkiler) : Çiçeklenmeden önce 0.5 ile 1.0 l/da dozunda uygulanmalı. Eğer gerekliyse çiçeklenmeden 30 gün sonra uygulama tekrarlanmalı. Ayrıca, hasattan sonra, yaprak dökümünden önce uygulanmalı. Su oranı: 20 l/da minimum.
Kayısı, Kiraz, Nektarin, Şeftali : Çiçek taç yapraklarının dökümünden itibaren 0.5 ile 1.0 l/da dozunda uygulanmalı ve eğer gerekliyse 10 ile 14 gün sonra ve/veya hasattan sonra, yaprak yaşlanmasından önce uygulamalar tekrarlanmalı. Su oranı: 50 l/da
Kavun, Karpuz, Hıyar(Açık Alanda Yetiştirilen) : Doz 1.0 ile 1.5 l/da. 4 ile 6 yapraklı dönemde uygulanmalı. Eğer gerekliyse 10 ile 14 gün sonar uygulama tekrarlanmalı. Su oranı: 50 l/da minimum.
Lahanagiller: Şaşırtmadan veya seyreltmeden 10-14 gün sonra 1.0-1.5 l/da dozunda uygulayın. Erken baş oluşumunda ve gerekirse 10-14 gün aralıklarla tekrarlayın. Su oranı: 10-20 l/da.
Marul: Tarlada yetişen: 1.0-1.5 l/da dozunda, şaşırtmadan veya seyreltmeden 10-14 gün sonra ve hasattan 14 gün önce uygulayın. Su oranı: Minimum 50 l/da
Narenciye: Doz 1.0 ile 1.5 l/da. Çiçeklenme öncesinde uygulama yapılmalı ve meyve tutumundan hemen sonra uygulama tekrarlanmalıdır. Su oranı: 50 l/da minimum.
Patates : Yumru tutumundan önce ve erken çiçeklenme döneminde 1.0 ile 2.0 l/da dozunda uygulanmalı. Ayrıca, yaprak sapı (petiole) analizinden sonra eğer gerekliyse 0.1 ile 0.2 l/da dozunda uygulanmalı. Su oranı:10 ile 20 l/da.
Tütün: Şaşırtmadan 3-4 hafta sonra 1.5 – 2.5 l/da dozunda uygulayın. Gerekirse 10 – 14 gün aralıklarla uygulamayı tekrarlayın. Su oranı: Min. 20 l/da (Not: Şaşırtma suyuna uygulamayın)
Yonca: Her kesim sonrası yeterli yapraklanma olduğunda 1.0-1.5 l/da dozunda uygulayın. Su oranı 10-20 l/da.
Zeytin : Doz 1.0 ile 1.5 l/da Erken meyve gelişimi döneminde uygulanmalı ve gerekli oldukça 10 ile 14 günlük aralıklarla uygulamalar tekrarlanmalı. Su oranı: 50 l/da minimum.
Toprak ve/veya yaprak analizi yaptırarak gübre kullanılması tavsiye edilir.