Kategori : BİTKİ BESLEME

Tür : KİMYEVİ BİTKİ BESLEME

Azotlu Gübre Çözeltisi

GARANTİ EDİLEN İÇERİK

W/W

Toplam Azot (N) %18,4
Amonyak Azotu (N) %3,9
Nitrat Azotu (N) %3,9
Üre Azotu (N) %10,6

AVANTAJLARI:

  • Maksimum alınım ve bitki güvenliği için çok iyi derecede formüle edilmiştir,
  • Bitki tarafından çok iyi absorbe edilir, uzun süreli etki için Azot'un % 25'i yavaş salınımlı formdadır. Böylelikle bir çok durumda daha az uygulama yeterlidir,
  • Sıvıdır, kolay taşınır,
  • Bir çok ürünle tank karışımı yapılabilir.

Kullanım Şekli

UYGULAMA DOZLARI VE ZAMANLARI (YAPRAKTAN UYGULAMA)


Kanola: 4-8 yapraklı dönemde ve sapa kalkma dönemi başlangıcında 1.0 – 2.0 l/da dozunda uygulayın. Gerekirse 10 – 14 gün sonra uygulamayı tekrarlayın. Su oranı: 20 l/da

Çeltik: 2-3 yapraklı dönemde ve/veya bayrak yaprak çıkışında 1.0 – 2.5 l/da dozunda uygulayın. Su oranı: 10 – 20 l/da.

Ayçiçeği: 4-6 yapraklı dönemde 1.0 – 1.5 l/da dozunda uygulayın, gerekirse 10-14 gün sonra uygulamayı tekrarlayın. Su oranı: 10-20 l/da.

Armut, elma, çilek (açık alanda yetiştirilen): Tomurcukların patlamasıyla çiçeklenmenin başlangıcı arasındaki dönemde ve/veya taç yaprak dökümünden itibaren 0.5 ile 1.0 l/da dozunda uygulanmalı ve eğer gerekliyse uygulamalar 10 ile 14 günlük aralıklarla tekrar edilmeli. Su oranı: 50 l/da

Bezelye, Fasulye, Nohut: Çiçeklenme dönemi öncesi 1.0 ila 1.5 l/da dozunda uygulanmalı. Eğer gerekliyse kapsül oluşumunda uygulamayı tekrarlayın. Su oranı: 10-20l/da.

Domates, Kırmızıbiber, Patlıcan (Açık Alanda Yetiştirilen) : Doz 1.0 ile 1.5 l/da. Meyve tutumunda uygulanmalı. Gerekli oldukça 10 ile 14 günlük aralıklarla uygulamalar tekrarlanmalı. Su oranı: 50 l/da minimum.

Fidan/kesme çiçek: 0.5 ile 1.0 l/da dozunda, yeterli yaprak yüzeyi oluşur oluşmaz uygulayın. Gerekirse 10-14 gün aralıklarla yılda maksimum 2 kez daha uygulamayı tekrarlayın. Çiçeklenme dönemindeki uygulamalardan kaçının. Su oranı: 10-20 l/da

Fındık, Ceviz vb.(Yaprağını Döken Bitkiler) : Çiçeklenmeden önce 0.5 ile 1.0 l/da dozunda uygulanmalı. Eğer gerekliyse çiçeklenmeden 30 gün sonra uygulama tekrarlanmalı. Ayrıca, hasattan sonra, yaprak dökümünden önce uygulanmalı. Su oranı: 20 l/da minimum.

Kayısı, Kiraz, Nektarin, Şeftali : Çiçek taç yapraklarının dökümünden itibaren 0.5 ile 1.0 l/da dozunda uygulanmalı ve eğer gerekliyse 10 ile 14 gün sonra ve/veya hasattan sonra, yaprak yaşlanmasından önce uygulamalar tekrarlanmalı. Su oranı: 50 l/da

Kavun, Karpuz, Hıyar(Açık Alanda Yetiştirilen) : Doz 1.0 ile 1.5 l/da. 4 ile 6 yapraklı dönemde uygulanmalı. Eğer gerekliyse 10 ile 14 gün sonar uygulama tekrarlanmalı. Su oranı: 50 l/da minimum.

Lahanagiller: Şaşırtmadan veya seyreltmeden 10-14 gün sonra 1.0-1.5 l/da dozunda uygulayın. Erken baş oluşumunda ve gerekirse 10-14 gün aralıklarla tekrarlayın. Su oranı: 10-20 l/da.

Marul: Tarlada yetişen: 1.0-1.5 l/da dozunda, şaşırtmadan veya seyreltmeden 10-14 gün sonra ve hasattan 14 gün önce uygulayın. Su oranı: Minimum 50 l/da

Narenciye: Doz 1.0 ile 1.5 l/da. Çiçeklenme öncesinde uygulama yapılmalı ve meyve tutumundan hemen sonra uygulama tekrarlanmalıdır. Su oranı: 50 l/da minimum.

Patates : Yumru tutumundan önce ve erken çiçeklenme döneminde 1.0 ile 2.0 l/da dozunda uygulanmalı. Ayrıca, yaprak sapı (petiole) analizinden sonra eğer gerekliyse 0.1 ile 0.2 l/da dozunda uygulanmalı. Su oranı:10 ile 20 l/da.

Tütün: Şaşırtmadan 3-4 hafta sonra 1.5 – 2.5 l/da dozunda uygulayın. Gerekirse 10 – 14 gün aralıklarla uygulamayı tekrarlayın. Su oranı: Min. 20 l/da (Not: Şaşırtma suyuna uygulamayın)

Yonca: Her kesim sonrası yeterli yapraklanma olduğunda 1.0-1.5 l/da dozunda uygulayın. Su oranı 10-20 l/da.

Zeytin : Doz 1.0 ile 1.5 l/da Erken meyve gelişimi döneminde uygulanmalı ve gerekli oldukça 10 ile 14 günlük aralıklarla uygulamalar tekrarlanmalı. Su oranı: 50 l/da minimum.

Toprak ve/veya yaprak analizi yaptırarak gübre kullanılması tavsiye edilir.