Kategori : BİTKİ BESLEME
Tür : KİMYEVİ BİTKİ BESLEME
NP Gübre Çözeltisi 3-23.6 – 0 (4.3 Cao)
GARANTİ EDİLEN İÇERİK |
W/W |
Toplam Azot (N) | %3 |
Amonyum Azotu (N) |
%2 |
Nitrat Azotu (N) |
%1 |
Suda Çözünür Fosforpentaoksit (P2O5) |
%23,6 |
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) |
%4,3 |
AVANTAJLARI:
SULAMA SİSTEMİ YOLUYLA GÜBRELEME (FERTİGASYON) :
Tüm Bitkiler: % 0.025 hacim/hacim (1.000 litre su için 0.25 litre) oranında seyreltme yapılmalı.
Bu seyreltme oranıyla 78 mg/l. fosfat içeren bir çözelti elde edilir.
UYGULAMA DOZLARI VE ZAMANLARI
Elma , Armut : Çiçek taç yapraklarının dökümünden başlayarak 10 ile 14 günlük aralıklarla 1.0 l/da dozunda 3 ile 8 uygulama yapılmalı. Su oranı: 20 l/da minimum.
Elmada hasattan 2-3 hafta önce renk değişimi başladığında 1.0 l/da dozunda 1 ya da 2 uygulama yapılmalı. Su oranı : 100 l/da minimum.
Kiraz : Çiçek taç yapraklarının dökümünden itibaren 7 ile 14 günlük aralıklarla 1.0 l/da dozunda 2 ile 5 uygulama yapılmalı. Su oranı: 50 ile 100 l/da.
Narenciye : Meyve tutumunda 1.0 l/da dozunda uygulanmalı ve 10 ile 14 günlük aralıklarla 1 veya 2 uygulama daha yapılmalıdır. Su oranı: 50-100 l/da
Karpuz, Hıyar (Açık Alanda Yetiştirilen) : Meyve tutumundan başlayarak 7 günlük aralıklarla 0.5 l/da dozunda 3 ile 5 uygulama yapılmalıdır. Su oranı: 20-30 l/da
Üzüm : Meyve tutumunda 1.0 l/da dozunda uygulanmalı ve uygulamalar 10 ile 14 günlük aralıklarla 2 ile 4 kez tekrar edilmeli. Su oranı: 50 l/da
Kavun (Açık Alanda Yetiştirilen) : Çiçeklenmenin başlangıcında 0.3 ile 0.5 l/da dozunda uygulanmalı. Eğer gerekliyse 10 ile 14 günlük aralıklarla uygulamalar tekrar edilmeli. Su oranı: 50 l/da
Alternatif olarak: Meyve gelişimi döneminde 10 ile14 günlük aralıklarla 0.5 l/da dozunda iki uygulama yapılmalı. Su oranı : 20-40 l/da.
Zeytin : Çiçeklenmeden önce 1.0 l/da dozunda uygulanmalı. Çiçeklenmeden sonra uygulamalar 1.0 l/da dozunda 10 ile 14 günlük aralıklarla tekrarlanmalıdır. Su oranı: 20-100 l/da
Patates : Yüzde 100 bitki çıkışından bir hafta sonra 1.0 l/da dozunda uygulanmalı.
Yumru oluşumu başlangıcında (yumruların yarısından fazlası, stolonların gövde çapının iki katı büyüklüğe ulaştığında) 1.5 l/da dozunda uygulanmalı. Yumru büyüklüğünü arttırmak için: yumru oluşumu sırasında (ilk oluşan yumrular 10mm. Çapa ulaşır ulaşmaz) ve yumru oluşumu sırasında yaprak sapı (petiole)analizinden sonra 0.5 ile 1.0 l/da dozunda en az 2 uygulama yapılmalı. Uygulamalar arasında 10 ile 14 günlük aralıklar bırakılmalı. Su oranı: 7.5 ile 20 l/da.
Çilek (açık alanda yetiştirilen) : sürekli olarak ürün vermeyen çeşitler: Çiçeklenmenin başlangıcından itibaren 1.0 l/da dozunda 3 uygulama yapılmalı. 7 ile 10 günlük aralıklarla uygulamalar tekrarlanmalı.
Sürekli olarak ürün veren çeşitler: Toplam 3 l/da dozunu 0.5 l/da'lık 6 doza bölünüz.10 ile 14 günden daha kısa aralıklarla birbirini izleyen uygulamalar yapılmamalı. Su oranı: 20 ile 60 l/da.
Tütün: Şaşırtmadan 2 ile 3 hafta sonra (3 ile 4 yapraklı dönemde) 0.5 l/da dozunda iki uygulama yapılmalı. Su oranı: 3 ile 5 l/da.
Domates (Açık alanda yetiştirilen) : Ya 4 ile 6 yapraklı dönemden başlayarak ya da ikinci döl çiçeklenmeden itibaren 0.5 l/da dozunda uygulanmalı. 10 ile 14 günlük aralıkla uygulamalar tekrar edilmeli. Su oranı: 3 ile 50 l/da.
SULAMA SİSTEMİ YOLUYLA GÜBRELEME (FERTİGASYON) :
Tüm Bitkiler: % 0.025 hacim/hacim (1.000 litre su için 0.25 litre) oranında seyreltme yapılmalı.
Bu seyreltme oranıyla 78 mg/l. fosfat içeren bir çözelti elde edilir.
Toprak ve/veya yaprak analizi yaptırarak gübre kullanılması tavsiye edilir.